search

Mizuna

Kiszerelés
 

Szállítási információk

A mizuna  jellegzetes ízű saláta, akár kifejlett növényként, akár mikrozöldként  fogyasztjuk.

„Mintha  wasabit ennénk”– állítják azok, akik a mikrozöldjét megkóstolják. A növény karakteres, kicsit borsos, csípős, mustáros, tormás  íze jól érvényesül a salátákban, de  gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt is érdemes fogyasztani. A növény gazdag C-, E- és K-vitaminban, kalciumban, magnéziumban, káliumban, folsavban és béta-karotinban is, sőt immunerősítő hatással is bír.

A teljes növény kifejlődéséhez sok vízre és napfényre van szüksége, mikrozöldként viszont a vetést követő 10-12.napon már vágható, fogyasztható. A mizuna mikrozöldje látványnak sem utolsó, apró levelei kétféle zöldben jelennek meg a vékony fehér száron, ezért díszítésre és ízesítésre egyaránt kitűnő. Külön érdekessége, hogy a mizuna levelei mikrozöldként még gömbölyűek, nem mutatják meg a kifejlett növény éles-hegyes levélszéleit.

micro031
chat Hozzászólások (0)
Egyelőre nincs vásárlói vélemény.